Robotterne Kommer podcast

Robotterne kommer. Til vands, til lands og i luften. I stort set alt, hvad vi beskæftiger os med. Ja faktisk er de her allerede

Men er det i virkeligheden ikke meget godt? Vi udvikler vel robotter, droner og automatiseringer for at gøre hverdagen lettere for os mennesker. Men hvordan ser robotterne ud? Hvad kan de? Hvor langt er vi? Hvornår er fremtiden ikke længere fremtid, men nutid – og hvornår er nutidens teknologi fortid? 

Det undersøger podcasten ”Robotterne Kommer”, hvor værten Klaus Knakkergaard med udgangspunkt i sin egen begrænsede viden på området tager lytteren med på en rejse ud i fremtiden for at se nærmere på, hvordan vi lever om 10 år. Der er ingen dumme spørgsmål, men garanti for en masse gode svar fra de kloge hoveder, der løbende vil gæste podcasten. 

Podcasten er udgivet af Det Fynske Erhvervsfyrtårn NextGen Robotics, der er medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Robotterne Kommer PodCast
Image

EPISODE #11

Teknologien er nøglen til en mere sikker verden - mød Sternula og Dana Dynamics

En travl uge er ved at nå sin ende, og for Klaus' vedkommende ligger den i Svendborg. Her var SIMAC vært for det store European Maritime Days, og i den forbindelse får vi en snak med virksomhederne Sternula og Dana Dynamics, der på hver sin måde er med til at trække den teknologiske fremtid tættere på. 

Indslaget fra TV2 Fyn om EMD og Dana Dynamics kan du se her https://www.tv2fyn.dk/nyheder/30-05-2024/1930/1930-30-05-2024?clip=c6ebd435-f51b-4b89-bcd8-378564383a39

Du får også en kort introduktion til en helt ny rapport, som Teknologisk Institut har udgivet. Den viser, at der er et stort uudnyttet potentiale for robotter i Danmark. Læse hele rapporten her: https://www.teknologisk.dk/ydelser/stort-uudnyttet-potentiale-for-robotter-i-danmark/44969

Robotterne Kommer er udgivet af NextGen Robotics, der er medfinansieret af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Lyt til 11. episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #10

I Dublin får du takeaway leveret med drone - vi tager til International Drone Show 2024

Hvis man vil vide noget om fremtidens droner, så er der ét sted, man skal være i slutningen af maj, nemlig H.C. Andersen Airport. Her er Odense Robotics og UAS Denmark værter ved International Drone Show, hvor "Robotterne Kommer" naturligvis også snuser rundt. 

Vi hører blandt andet, hvordan man i Dublin kan få leveret takeaway med droner, og får et bud på, hvad der skal til, før det samme kan ske i Danmark. 

Podcasten er udgivet af NextGen Robotics, der er medfinansieret af EU. 

Lyt til 10. episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #9

LIVE: Sådan skaber du dig en karriere med robotter UDEN at kode en eneste linje

Denne podcast er optaget live foran et publikum ved Robot And Science Festival Odense 25. maj i Munke Mose. 

Her snakker Klaus Knakkergaard og medvært Sebastian Wittrock fra Teknisk Fakultet på SDU med Lisbeth Bossen, der er robot og automationskonsulent og tidligere studerende på Teknisk Fakultet. 

De kommer blandt andet ind på, hvordan man skaber sig en karriere med robotter, hvordan robotter vil påvirke vores hverdag og om man skal kunne kode for at arbejde med robotter. 

Podcasten er udgivet af Det Fynske Erhvervsfyrtårn NextGen Robotics, der er medfinansieret af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 

Lyt til 9. episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #8

Robotterne Kommer X SDU TEK: Kom med på rundvisning på Det Tekniske Fakultet

Vi er taget et smut til Det Tekniske Fakultet på SDU i Odense. 
Det er vi af to årsager: SDU Tek har netop lanceret kampagnen "Odense elsker ingeniører" -  og så er dette en optakt til en kommende livpodcast mellem netop Robotterne Kommer og SDU Tech. 

Her vil Sebastian Wittrock, som du også møder i podcasten, og Klaus Knakkergaard sammen med gæster fortælle om, hvordan man gør robotterne til sin levevej. 

Det sker 25. maj klokken 11.45 til 12.30 i Munke Mose i Odense til den store Robot And Science Festival. 

I podcasten vender Klaus også en række historier og arrangementer. Blandt andet nyheden om det nye store hovedkvarter for Universal Robots og MIR, som TeraDyne netop har åbnet i Odense. Den historie har blandt andet ramt det store medie The RoboReport.  Læs mere her. https://www.therobotreport.com/teradyne-universal-robots-mobile-industrial-robots-open-joint-headquarters/

Podcasten er udgivet af NextGen Robotics, der er støttet af EU og Danmarks Erhvervsfremmebesyrelse. 

Lyt til 8 episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #7

Skal Odense have et Nato Center of Excellence for droner

Droner bliver en større og vigtigere del af moderne krig - og dermed også vores forsvar. Det er uomtvisteligt. Og derfor foregår der lige nu et stort arbejde for at placere et såkaldt Nato Center of Excellence for droner i Odense. Men hvorfor, hvad er et Center Of Excellence og hvad vil det betyde for Danmark. Det er nogle af de spørgsmål, vi i denne podcast stille til Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel og rektor på Syddansk Universitet (og millitærekspert) Jens Ringsmose. 

Robotterne Kommer er udgivet af det fynske erhvervsfyrtårn NextGen Robotics, der er støttet af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 
Vært og tilrettelæggelse: Klaus Knakkergaard

Lyt til 7 episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #6

Tech og uddannelse: For fremtidens arbejdere er teknologien essentiel

Brian Østergaard fra Svendborg Erhvervsskole og Gymnasium giver et indblik i skolens fokus på teknologi og forberedelse af elever til fremtidens arbejdsmarked. Det gør man blandt andet via deres MakerLab, hvor elever fra såvel kommunale og private grundskoler kan arbejde med at skabe nye produkter fra ide til færdigt produkt. Brian taler også om vigtigheden af digitale færdigheder, betydningen af "fejlmodighed", og hvordan digitale værktøjer integreres i både uddannelse og industri. 
Vært og tilrettelæggelse: Klaus Knakkergaard

Robotterne Kommer er udgivet af NextGen Robotics, der er støttet af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Lyt til 6 episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #5

Når færger kan sejle selv

I denne udgave af robotterne kommer besøger Klaus Knakkergaard Søren Vinter Hansen, der har virksomheden VESOPS. Han fortæller om arbejdet at optimere den maritime sektor ved hjælp af dataanalyse.
Samtalen berører også vigtigheden af bæredygtighed i skibsindustrien og de lovgivningsmæssige udfordringer, som skibsejere står overfor.
Derudover udforsker Klaus og Søren mulighederne for autonome færger, især i relation til øget fleksibilitet og tilgængelighed for beboere og turister i områder som eksempelvis det sydfynske havn. De diskuterer også de økonomiske og sociale fordele, som autonome færger kan bringe til tyndt befolkede områder, samt de teknologiske og lovgivningsmæssige udfordringer ved implementeringen af sådanne systemer.
Robotterne Kommer er udgivet af NextGen Robotics, der er medfinansieret af EU og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. 

Lyt til 5 episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #4

Robotter i den maritime sektor: Vi står på tærsklen til det største gennembrud, men...

Robotter, droner og automatiseringer kan ændre den maritime sektor for evigt. Den kan sikre bæredygtighed - og den kan sikre sikkerhed. Og teknologien er der dybest til at begynde revolutionen, så hvorfor er vi ikke allerede i fuld gang?
Det taler Klaus Knakkergaard med Thomas Gulløv Longhi, chief operations officer på Simac, om i denne udgave, der er optaget på Nordens største robotmesse, R24

Lyt til 4 episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #3

På robotmesse: Mød borgmesteren der drømmer om robotter, opfinderne der vil revolutionere industrien, og kvinden der er bindeled mellem idé og virkelighed

I dette afsnit er vi taget på Nordens største messe for robotter, droner og automatisering, R24. 
Vi taler blandt andet med Kristian Husum Laursen og Jarl Møller Banke, der viser deres opfindelse frem, som har potentiale til at revolutionere automatiske droneflyvning. 
Du møder også Christina E. Wanscher, der er bindeleddet mellem den gode idé - som Kristian og Jarls - og virkeligheden. 
Og så render vi på borgmesteren i verdens førende robot, nemlig Odenses Peter Rahbæk Juel, der blandt andet gør sig tanker om, hvor meget robotter skal fylde i vores fremtid. 

Lyt til 3 episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #2

Hvornår kan vi flyve til og fra arbejde?

I denne episode diskuterer Martin Andersen fra Copenhagen Helicopters og Lars Illum Jørgensen fra UAS Denmark fremtiden for air mobility.De belyser, hvordan flyvende taxaer kan forbedre adgangen til danske øer og integreres i den kollektive transport. Udfordringer som batteriteknologi, sikkerhed og lovgivning bliver også adresseret. Visionen er en revolutioneret transportsektor, men der er stadig teknologiske og lovgivningsmæssige barrierer, der skal overvindes.borg.

Lyt til 2 episode af Robotterne Kommer her

Image

EPISODE #1

Velkommen til Robotterne Kommer

Premiere! I Første afsnit af ”Robotterne Kommer” tager vi på en kort rundtur i det fynske Erhvervs Fyrtårn NextGen Robotics. Projektet er hele årsagen til, at podcasten eksisterer, men endnu vigtigere, så er det blandt partnerne i NextGen Robtics, at fremtidens teknologiske arbejdspladser skal findes. Vi besøger UAS Denmark i H.C. Andersen Airport, Center for Large Structure Productions i Odense, og MARS i Svendborg.

Lyt til 1. episode af Robotterne Kommer her