Robotterne Kommer podcast

Robotterne kommer. Til vands, til lands og i luften. I stort set alt, hvad vi beskæftiger os med. Ja faktisk er de her allerede

Men er det i virkeligheden ikke meget godt? Vi udvikler vel robotter, droner og automatiseringer for at gøre hverdagen lettere for os mennesker. Men hvordan ser robotterne ud? Hvad kan de? Hvor langt er vi? Hvornår er fremtiden ikke længere fremtid, men nutid – og hvornår er nutidens teknologi fortid? 

Det undersøger podcasten ”Robotterne Kommer”, hvor værten Klaus Knakkergaard med udgangspunkt i sin egen begrænsede viden på området tager lytteren med på en rejse ud i fremtiden for at se nærmere på, hvordan vi lever om 10 år. Der er ingen dumme spørgsmål, men garanti for en masse gode svar fra de kloge hoveder, der løbende vil gæste podcasten. 

Podcasten er udgivet af Det Fynske Erhvervsfyrtårn NextGen Robotics, der er medfinansieret af Den Europæiske Union og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Robotterne Kommer PodCast
Image

EPISODE #4

Robotter i den maritime sektor: Vi står på tærsklen til det største gennembrud, men...

Robotter, droner og automatiseringer kan ændre den maritime sektor for evigt. Den kan sikre bæredygtighed - og den kan sikre sikkerhed. Og teknologien er der dybest til at begynde revolutionen, så hvorfor er vi ikke allerede i fuld gang?
Det taler Klaus Knakkergaard med Thomas Gulløv Longhi, chief operations officer på Simac, om i denne udgave, der er optaget på Nordens største robotmesse, R24

Lyt til 4 episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #3

På robotmesse: Mød borgmesteren der drømmer om robotter, opfinderne der vil revolutionere industrien, og kvinden der er bindeled mellem idé og virkelighed

I dette afsnit er vi taget på Nordens største messe for robotter, droner og automatisering, R24. 
Vi taler blandt andet med Kristian Husum Laursen og Jarl Møller Banke, der viser deres opfindelse frem, som har potentiale til at revolutionere automatiske droneflyvning. 
Du møder også Christina E. Wanscher, der er bindeleddet mellem den gode idé - som Kristian og Jarls - og virkeligheden. 
Og så render vi på borgmesteren i verdens førende robot, nemlig Odenses Peter Rahbæk Juel, der blandt andet gør sig tanker om, hvor meget robotter skal fylde i vores fremtid. 

Lyt til 3 episode af Robotterne Kommer her 

Image

EPISODE #2

Hvornår kan vi flyve til og fra arbejde?

I denne episode diskuterer Martin Andersen fra Copenhagen Helicopters og Lars Illum Jørgensen fra UAS Denmark fremtiden for air mobility.De belyser, hvordan flyvende taxaer kan forbedre adgangen til danske øer og integreres i den kollektive transport. Udfordringer som batteriteknologi, sikkerhed og lovgivning bliver også adresseret. Visionen er en revolutioneret transportsektor, men der er stadig teknologiske og lovgivningsmæssige barrierer, der skal overvindes.borg.

Lyt til 2 episode af Robotterne Kommer her

Image

EPISODE #1

Velkommen til Robotterne Kommer

Premiere! I Første afsnit af ”Robotterne Kommer” tager vi på en kort rundtur i det fynske Erhvervs Fyrtårn NextGen Robotics. Projektet er hele årsagen til, at podcasten eksisterer, men endnu vigtigere, så er det blandt partnerne i NextGen Robtics, at fremtidens teknologiske arbejdspladser skal findes. Vi besøger UAS Denmark i H.C. Andersen Airport, Center for Large Structure Productions i Odense, og MARS i Svendborg.

Lyt til 1. episode af Robotterne Kommer her