SDU Center for Large Structure Production

SDU Center for Large Structure Production

Mærsk McKinney Møller Instituttet på Syddansk Universitet tager nu det næste skridt i det robotteknologiske udviklings- og innovationsarbejde og etablerer verdens første test- og udviklingscenter for industrielle digitaliserings- og robotløsninger til produktion og servicering af megakonstruktioner. 

Formålet med dette projekt er at give udviklere, virksomheder, iværksættere og forskere en platform til og mulighed for at teste og udvikle ny løsninger, baseret på avancerede teknologier som kunstig intelligens, 3D-printning og multifunktionelle robotter i nye produktionsprocesser - og systemer, der kan automatisere produktionsled i fremstillingen af særligt store konstruktioner.

Projektet skal styrke automatiseringen og digitaliseringen i flere industrier og udnytte robotteknologiens fulde potentiale til at skabe mere fleksibel og effektiv produktion af store konstruktioner.

Hovedaktiviteter

  • Etablering af et fysisk LSP go-to-laboratorium på Odense Havn.
  • Design og installering af forsknings- og testudstyr til digitaliseret og automatiseret produktion af store elementer, f.eks. skibssegmenter, bygninger og offshore fundamenter
  • Opbygning af forsknings- og virksomhedsnetværk til nye projekter, produkter og tjenester, videns- og kompetenceudvikling.
  • Undervisning af studerende og virksomheder i LSP-temaer.

Se andre projekter

Lead-partner: Syddansk Universitet 

Partnere: Odense Havn, Dansk Metal

Timing: Marts 2022 - november 2023 

Beløb: 87,8 mio.+ 90 mio.

Finansieret af: EU-REACT + A.P. Møller Fonden

Kontaktperson
Christian Schlette, professor
SDU Robotics
Tlf. (+45) 93 50 73 77
chsch@mmmi.sdu.dk