NextGen Drones

Europas stærkeste testhub for avanceret droneteknologi

Med NextGen Drone vil UAS Denmark Testcenter og HCA Airport løfte Danmarks testhub for droneteknologi til næste niveau. Ny avanceret testinfrastruktur og højteknologiske testfaciliteter på land skal bane vejen for hurtigere og mere avancerede tests samt banebrydende demonstrationsprojekter, hvor teknologien skal trykprøves under barskere vilkår og til flere formål end hidtil.

Formålet med NextGen Drones er at give forskere, dronevirksomheder og brugere smidigere og bedre testbetingelser samt tage vigtige skridt imod at skabe et fuldt dækkende U-space med tilhørende styringssystemer til overvågning og kontrol af et mixed luftrum (UTM-løsninger), hvor bemandet og ubemandet lufttrafik i nær fremtid kan operere sikkert side-om-side.

Med dette projekt vil partnerne accelerere dronebranchens udvikling og understøtte forskningens og virksomheder indsats for at udvikle droners sikkerhed og ydeevne samt de systemer og teknologier, der skal understøtte driften af fremtidens fossilfri lufttrafik.

Hovedaktiviteter
  • Etablering af avancerede test- og overvågningsfaciliteter som radarsystem og vindvæg i HCA Airport ved Odense til dronetest på land og i luften i kombination med anden lufttrafik.
  • Etablering af en platform til udvikling heavy-lift droner
Se andre projekter

Lead-partner: UAS Denmark Testcenter 

Partnere 

  • HCA Airport 
  • SDU DroneCenter 
  • Naviar
  • Odense Kommune 

Timing: Marts 2022 – august 2023 

Beløb: 8,6 mio.

Finansieret af: EU-REACT 

Kontaktperson
Michael Larsen, Head of UAS Denmark Testcenter
Tlf. (+45) 25 50 53 01
lmla@hca-airport.dk